Pirosba öltöztek az MVM Csoport munkatársai


Idén újra csatlakozott az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és több tagvállalata is a Szemem Fénye Alapítvány Öltözz Pirosba! kampányához, melynek során az akcióban résztvevő közel kilencszáz munkatárs egy piros ruhadarab vagy egy kiegészítő viselésével fejezte ki szolidaritását a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt.

​Az MVM Csoporthoz tartozó vállalatok többsége részt vett a nemes akcióban és több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a pécsi Dóri Ház működésének támogatására, hozzájárulva ezzel a Szemem Fénye Alapítvány további működéséhez.

A Szemem Fénye Alapítvány 2011-ben indította útjára az Öltözz Pirosba! elnevezésű országos kezdeményezését, amelynek során a résztvevők együttérzésük kifejezésére piros ruhadarabot, kiegészítőt öltenek magukra és minimum 200 forintos adománnyal támogatják hazánk első gyermekhospice házát, a pécsi Dóri Házat.

A hospice ház fenntartását az alapítvány nagyrészt adományokból fedezi, szolgáltatásait ingyenesen vehetik igénybe az érintettek. A Dóri Ház munkatársai segítenek a kórházból kikerülő gyermekek ellátásában, és támogatást biztosítanak a családok otthonában is. Nem engedik el azoknak a gyermekeknek a kezét sem, akiknek életéből már kevés van hátra. Könnyebbé teszik a gyermek és a család utolsó közös napjait, és védett körülményeket biztosítva, szakemberek bevonásával segítik a családot az elbúcsúzásban, a gyász időszakában és életük további éveiben is.